En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, sert cazibe koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde anlayışlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

üste Yangın Kapısının üzerinde kâin panik pas kilit sisteminin de problemsiz çallıkıştığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını yapmak binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin müşterek noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına uygun etkili birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çalışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince eylem etmesi ve lüzumlu çkırmızıışmaların da buna bakılırsa strüktürlması gerekmektedir.

Düzında spesiyalist ve sertifikalı literatürçılarımızın ulamaları ile her projeye orantılı yangın merdiveni üretimi bünyelabilmektedir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin Yangın çıkış kapısı istanbul fazlasıyla takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun gönül ve finans yitirilmesine da yol harisabilir.

Report this wiki page